Klantenservice
0
Beddenbriljant - Dinsdag 18 Juli 2023

Wat is een koudschuim matras?

Een koudschuim matras is een matras met een open celstructuur, wat zorgt voor goede ventilatie en vochtregulatie. Daarnaast is dit type matras veerkrachtig, waardoor het matras zich goed aanpast aan het lichaam. Maar een koudschuim matras, wat is dat nou precies? In deze blog lees je alles over het materiaal en de voor- en nadelen hiervan!  

Wat is koudschuim?

Koudschuim, ook wel High Resilience schuim of HR-schuim genoemd, is een vorm van polyurethaanschuim met unieke eigenschappen, zoals hoge veerkracht. Ideaal dus om matrassen van te maken. Aan het schuimmiddel wordt lucht toegevoegd, waardoor er als het ware luchtkamers ontstaan. Wanneer je gaat liggen, wordt er lucht uit de kamers geblazen en wanneer je weer opstaat ademt het schuim de lucht weer in.

Wat betekent de HR-waarde van een koudschuim matras?

De veerkracht van koudschuim wordt ook wel uitgedrukt in HR-waarde. De koudschuim HR-waarde drukt uit hoeveel koudschuim er in een matras wordt gebruikt. Deze waarde wordt uitgedrukt in HR30, HR40, HR50, etc. Hoe hoger het cijfer, hoe beter de kwaliteit en veerkracht van het matras.

De voordelen van een koudschuim matras

Een koudschuim matras kent vele voordelen:

  • Uitstekende veerkracht: een koudschuim matras heeft een uitstekende veerkracht, wat zorgt voor een veerkrachtig en comfortabel ligoppervlak.
  • Geen kuilvorming: doordat het koudschuim zich aanpast aan jouw lichaam, voorkomt het kuilvorming en behoudt het matras zijn oorspronkelijke vorm en ondersteuning.
  • Optimale drukverdeling: waardoor de druk gelijkmatig over het hele lichaam wordt verdeeld en de wervelkolom in een natuurlijke positie blijft.
  • Goed ademend en ventilerend: dankzij de goede ademende en ventilerende eigenschappen blijft het matras koel en comfortabel gedurende de nacht.
  • Lange levensduur: een koudschuim matras is duurzaam en heeft een lange levensduur, waardoor het een kosteneffectieve investering is op de lange termijn.
  • Geschikt bij allergieën: het is geschikt voor mensen met een allergie, omdat het koudschuim hypoallergeen is en minder gevoelig is voor huisstofmijt.
  • Geschikt voor hogere lichaamsgewichten: ook geschikt voor hogere lichaamsgewichten, omdat het een stevige ondersteuning biedt en zich aanpast aan het lichaam, zonder in te zakken.

 

 

Een koudschuim matras is dus niet voor niets een populaire keuze. Alle voordelen bij elkaar zorgen ervoor dat jij optimaal kunt genieten van je nachtrust.

De nadelen van een koudschuim matras

Hoewel koudschuim matrassen vele voordelen hebben, zijn er ook enkele nadelen waar rekening mee gehouden moet worden. Koudschuim matrassen zijn meestal:

  • Duurder dan normale matrassen: over het algemeen is dit type matras duurder dan normale matrassen vanwege de hoogwaardige materialen en technologieën die worden gebruikt bij de productie.
  • Zwaarder dan normale matrassen: de matrassen zijn zwaarder dan normale matrassen, wat het draaien en verplaatsen van het matras bemoeilijkt.

Hoe dan ook, het gaat natuurlijk om jouw persoonlijke voorkeuren die de keuze voor een matras maken.

Meer lezen over matrassen?

Ben je op zoek naar een matras? Dan is het aan te raden om je goed te verdiepen in de verschillende soorten matrassen. Zo weet je zeker dat je kiest voor een matras dat past bij jouw slaapbehoeften.

Neem eens een kijkje tussen onze andere blogs, waarin we dieper ingaan op de eigenschappen en voordelen in vergelijking met andere type matrassen.

De beste koudschuim matrassen vind je bij Beddenbriljant

Lekker slapen begint bij een goed matras. Neem daarom eens een kijkje in ons assortiment koudschuim matrassen. Toch op zoek naar een ander soort matras? Bij Beddenbriljant hebben we verschillende soorten matrassen.

Nieuws & updates

Recente artikelen