Klantenservice
0
Beddenbriljant - Vrijdag 11 Augustus 2023

Wat is het verschil tussen polyether en koudschuim?

Wanneer je een nieuw matras wilt kopen, kom je al snel verschillende soorten en termen tegen. Zo ook het polyether en koudschuim matras. Maar wat is het verschil tussen polyether en koudschuim? En wat zijn de eigenschappen? Wij leggen het je uit!

In het kort is een koudschuim matras veerkrachtig, waardoor het matras zich goed aanpast aan jouw lichaam. Ook zorgt koudschuim voor goede ventilatie en vochtregulatie. Een polyether matras is massiever en ademt minder goed, wat ervoor zorgt dat het sneller warm aanvoelt. Een polyether matras is vaak goedkoper en relatief comfortabel.

Wat is een polyether matras?

Polyether is een van de meest bekende en toegepaste schuimsoorten. Het materiaal wordt veel gebruikt als vulling voor kussens, stoelen, bankstellen en matrassen. Een polyether matras heeft een gesloten celstructuur, wat betekent dat er sneller kuilvorming ontstaat en deze minder goed ventileert. Dit type matras is het meest geschikt voor lichtere mensen die geen lichamelijke klachten hebben. Ook kan het goed dienen als logeermatras of kindermatras.

Daarnaast kan de kwaliteit van polyether nog een verschil in comfort maken. De kwaliteit van polyether wordt uitgedrukt in SG-waarde. Hoe hoger de SG-waarde, hoe hoger de veerkracht en duurzaamheid van het schuim. Een polyether matras met een waarde van SG25 biedt minder ondersteuning en comfort dan een polyether matras met een waarde van SG60.

Wil je precies weten wat de eigenschappen en voor- en nadelen van polyether zijn? Lees dan onze blog ‘Wat is een polyether matras?’.  

Wat is een koudschuim matras?

Koudschuim, ook wel HR-schuim genoemd, is de opvolger van polyether. Het heeft unieke eigenschappen, zoals de goede ondersteuning en ventilatie. Hierdoor biedt koudschuim meer comfort en heeft het een langere levensduur.

Koudschuim bestaat uit ronde vormen, waardoor het veerkrachtiger is en minder snel doorzakt. De veerkracht van koudschuim wordt ook wel uitgedrukt in HR-waarde. Deze waarde wordt uitgedrukt in HR30, HR40, HR50, etc. Hoe hoger het cijfer, hoe beter de kwaliteit en veerkracht van het matras.

Een koudschuim matras is geschikt voor elk gewicht, zwaar of licht. Daarnaast houdt koudschuim weinig warmte vast, waardoor het een fijne optie is voor mensen die het snel warm hebben. Het is dan ook niet voor niets een populaire keuze.

Ben je benieuwd naar de exacte eigenschappen en voor- en nadelen van koudschuim? Lees dan onze blog ‘Wat is een koudschuim matras?’.

De belangrijkste verschillen tussen polyether en koudschuim

Het verschil tussen een polyether en koudschuim matras is groot. Zo hebben beide matrassen diverse kenmerken. Om de verschillen nog duidelijker te maken hebben we de belangrijkste eigenschappen hieronder op een rijtje gezet. Zo weet je precies wat de grootste verschillen zijn.

Eigenschappen polyether

Eigenschappen koudschuim

Weinig veerkracht

Veerkrachtig

Beperkt corrigerend

Vormt zich naar het lichaam

Houdt warmte vast

Goed ademend en ventilerend

Korte levensduur

Lange levensduur

Geschikt voor lichter lichaamsgewicht

Geschikt voor alle lichaamsgewichten

Geschikt voor logeerkamer of kinderbed

Goede ondersteuning

Voordeliger

Duurder

 

Polyether of koudschuim matras?

Voor mensen met een lager lichaamsgewicht en minder wensen, kan een polyether matras al volstaan. Een polyether matras kan ook zeer geschikt zijn voor de logeerkamer of een kinderbed. De matrassen worden minder belast, waardoor je minder snel te maken krijgt met kuilvorming. Ook is de lage prijs van polyether een groot voordeel voor matrassen waar niet veel op geslapen wordt. Zo krijgen deze niet al te veel te verduren en kunnen ze alsnog lang mee.

Wil je meer ondersteuning en comfort? Dan is een koudschuim matras een betere keuze. Dit schuim zorgt voor een betere vochtafvoer en voelt minder snel warm aan. Het is soepel en veerkrachtig, waardoor er minder snel kuilvorming ontstaat. Dat maakt het matras een stuk duurzamer.

Of je nu kiest voor een polyether of koudschuim matras, het gaat natuurlijk om jouw budget en persoonlijke voorkeuren!

Meer weten over matrassen?

Ben je op zoek naar jouw ideale matras? Bij Beddenbriljant vind je verschillende soorten matrassen, zo is er altijd wel een matras dat bij jouw wensen past. Wil jij een goede vergelijking maken? Lees dan ook eens over de eigenschappen en voordelen van andere matrassen. Zo vind jij het matras dat het beste bij jou past!  

De beste koudschuim matrassen vind je bij Beddenbriljant

Een goede nachtrust begint bij een goed matras. Neem daarom eens een kijkje in ons assortiment koudschuim matrassen. Toch op zoek naar een ander soort matras? Bij Beddenbriljant hebben we verschillende soorten matrassen.

Nieuws & updates

Recente artikelen