Klantenservice
0

Koudschuim Matrassen

Ben je op zoek naar een ademend matras dat uitstekende ondersteuning en comfort biedt? Dan is een koudschuim matras de ideale keuze. Shop nu bij Beddenbriljant. Toon meer

   Prijs

   -
   5 Producten

   Wat is een koudschuim matras?

   Een koudschuim matras is een type matras dat bekend staat om zijn duurzaamheid, ademend vermogen en uitstekende ondersteuning. Dit type matras wordt gemaakt van polyurethaanschuim en heeft een open celstructuur waardoor ze veel veerkracht hebben. Koudschuim matrassen ventileren goed en vormen zich naar je lichaam, dit zorgt ervoor dat je zeer comfortabel kunt slapen op dit type matras.

   Voordelen van een koudschuim matras

   Een koudschuim matras biedt vele voordelen, wij hebben de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet:

   • Ideale drukverdeling en ondersteuning: het matras biedt de ideale ondersteuning voor de ruggengraat, aangezien de druk op het lichaam optimaal verdeeld wordt.
   • Goede ventilatie en vochtafdrijving: een koudschuim matras heeft een open celstructuur wat zorgt voor een optimale ventilatie en vochtafdrijving. Als gevolg hiervan kun je profiteren van een fris en droog slaapklimaat. Ideaal als je ‘s nachts veel transpireert.
   • Comfort en veerkracht: het matras biedt veel veerkracht en een goede ergonomische ondersteuning. Het langdurige comfort van het matras zorgt voor minder druk op de spieren en gewrichten.
   • Duurzaamheid: dankzij de vormstabiliteit in het matras hebben koudschuim matrassen een lange levensduur van zo’n 12 tot 15 jaar. Dit is uiteraard afhankelijk van de HR-waarde, belasting en de mate van onderhoud.

   In tegenstelling tot andere typen matrassen, is een koudschuim matras wel redelijk zwaar qua gewicht. Andere typen matrassen die ook veel ondersteuning bieden zijn bijvoorbeeld traagschuim matrassen of pocketvering matrassen

   Verschillende soorten koudschuim matrassen

   In het assortiment van Beddenbriljant zijn diverse koudschuim matrassen te vinden. De kwaliteit van een koudschuim matras wordt aangeduid met de HR-waarde (High Resilience). Deze waarde meet de veerkracht en de dichtheid van het schuim. Wanneer het matras een hogere HR-waarde heeft, betekent dit ook dat het matras van betere kwaliteit is en een langere levensduur heeft. Een goed koudschuim matras heeft een HR-waarde van 40 of hoger. De stevige koudschuim matrassen van Beddenbriljant voldoen aan deze waarde. 

   Waar moet je op letten bij een koudschuim matras?

   Sta je op het punt om een nieuw matras aan te schaffen? Dan zijn er een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden bij het maken van de juiste keuze voor een matras. 

   • Lichaamsgewicht -en bouw: kies altijd voor een matras dat voldoende draagkracht biedt voor je lichaamsgewicht. Door een matras te kiezen dat hierbij past, voorkom je dat je te diep wegzakt in het matras en de ruggengraat niet goed wordt ondersteund.
   • Slaaphouding: welk type koudschuim matras voor jou de beste optie is, hangt ook af van je slaaphouding. Voor zijslapers is het beter om te kiezen voor een zacht of medium-vast matras die de schouders en de heupen goed ondersteunen. Voor rugslapers biedt een medium-vaste of een harder matras goede ondersteuning voor de ruggengraat. Slaap je op je buik? Ook dan biedt een harder matras voldoende ondersteuning voor de heupen.
   • Afmeting: houd bij de keuze voor een koudschuim matras ook rekening met de afmetingen van het matras. Wanneer je deze op een bestaand bed wilt plaatsen is het belangrijk dat deze aansluit bij de afmetingen van het bedframe. Wil je ook een nieuwe boxspring aanschaffen? Kies dan meteen een matras dat hierbij aansluit qua formaat.

   Koudschuim matras onderhouden

   Om het matras in goede conditie te houden en de levensduur te verlengen zijn er verschillende stappen die je kunt ondernemen. Zo is het goed om het matras regelmatig te luchten en om te keren. Luchten kun je dagelijks doen door het dekbed open te vouwen en aan het voeteneinde te leggen. Om kuilen in het matras te voorkomen is het aan te raden om deze elke 3 tot 4 maanden om te keren. Voor het verlengen van de levensduur van het koudschuim matras kun je ervoor kiezen om een topmatras te gebruiken, dit zorgt tevens voor meer slaapcomfort!

   Matrassen kopen bij Beddenbriljant

   Jouw nieuwe koudschuim matras kun je eenvoudig online bestellen bij Beddenbriljant. Al onze matrassen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, hierdoor is er zeker een matras te vinden die aan jouw behoefte voldoet. Daarnaast bieden wij bij verschillende matrassen de mogelijkheid om zelf de hoogte en de hardheid van het matras te bepalen. Bij Beddenbriljant kun je jouw matras helemaal naar wens samenstellen. Heb je hulp nodig bij het kiezen van een nieuw matras? Dan kun je altijd even contact met ons opnemen, wij helpen je graag! Wanneer je liever de verschillende matrassen even wilt aanvoelen, raden wij aan om een bezoek te brengen aan onze showroom in Asten. Ook hier kunnen wij je van uitgebreid advies voorzien. Klaar voor een goede nachtrust? Shop jouw koudschuim matras bij Beddenbriljant!