Klantenservice
0
Beddenbriljant - Woensdag 3 Augustus 2022

Wat is een boxspring?

Ben je op zoek naar een nieuw bed? Dan ben je de boxspring waarschijnlijk al tegengekomen. Maar wat is een boxspringbed nu precies? En wat is precies het verschil met een ‘gewoon’ bed? In deze blog vertellen we je wat een boxspring is, hoe deze is opgebouwd en welke soorten boxsprings er zijn.

Een boxspring wat is dat?

Een gewoon bed (ofwel ledikant) bestaat uit een frame, lattenbodem en matras. Een boxspring is anders opgebouwd. Een boxspring is een slaapsysteem dat is opgebouwd uit meerdere lagen (hierover later meer). Deze verschillende lagen zorgen voor veel slaapcomfort. Daarnaast is de levensduur van een boxspring ook lang: gemiddeld gaat een boxspring tussen de 20 en 25 jaar mee. 

De opbouw van een boxspring

Hierboven vertelden we al dat de opbouw van een boxspring bestaat uit verschillende lagen: een boxspring bodem, matras, topper en een hoofdbord:

De boxspring

Wat is een boxspring bodem? Dit is het onderstel van het bed. Meestal is dit een gestoffeerde bedbodem, gevuld met pocketvering of bonellvering. Deze vering zorgt voor een stevige basis, die tegelijkertijd ook comfortabel is.

Boxspring bodems zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen, kleuren en dessins. Je kunt een boxspring bed dus helemaal aanpassen op de stijl van jouw slaapkamer.

Het matras

Wat is een boxspring matras? Dit is het matras dat direct bovenop de boxspring bodem ligt. Meestal is dit een ‘normaal’ matras wat je ook voor een ledikant kunt gebruiken, zoals een pocketvering matras. Vaak is het matras bekleed met dezelfde stof als de boxspring bodem en het hoofdbord.

De topper

De topper is het matras dat bovenop ligt. Deze bepaalt hoe hard of zacht je bed daadwerkelijk ligt. Daarnaast heb je bij een topper de keuze uit koudschuim of traagschuim. Welk type schuim fijner ligt is persoonsafhankelijk. Over het algemeen is koudschuim wat steviger en traagschuim wat zachter. In de blog ‘Wat is het verschil tussen koudschuim en traagschuim?’ lees je meer over de verschillen.

Het hoofdbord

Ten slotte is er nog het hoofdbord. Dit bord is vastgemaakt aan de hoofdzijde van het bed en geeft het bed een luxe uitstraling. Daarnaast is een hoofdbord ook heel comfortabel. Je hoeft niet bang te zijn dat je je hoofd stoot tegen de harde muur. Wil je ’s avonds in bed een boek lezen? Met je kussen tegen het hoofdbord aan zit je hartstikke comfortabel!

Welke soorten boxsprings zijn er?

Er zijn verschillende soorten boxsprings. We categoriseren deze in de vaste boxsprings en elektrische boxsprings.

Vaste boxspring

Een vaste boxspring is de klassieke boxspring. Deze bestaat uit de boxspring bodem, een matras, topper en hoofdbord. Dit type boxspring is stevig, staat altijd in dezelfde ‘stand’ en is niet verstelbaar. Daarnaast wordt er ook wel eens gesproken over een vlakke boxspring. Vraag je je af: ‘wat is een vlakke boxspring?’. Dit is exact hetzelfde als een vaste boxspring.

Elektrische boxspring  

Een elektrische boxspring is hetzelfde opgebouwd als een vaste boxspring, maar heeft daarnaast ook een elektrisch verstelbare bodem. Hiermee kun je het hoofdeinde en het voeteneinde omhoog zetten met een afstandsbediening. Zo kun je jouw bed altijd aanpassen aan jouw wensen op dat moment.

Meer informatie over boxsprings?

Wil je meer weten over de voordelen van een boxspring? Wil je weten welke boxspring het beste voor jou is? Of twijfel je tussen een boxspring of een gewoon bed? Houd dan onze blog pagina in de gaten. Hierop delen we regelmatig tips en adviezen die je helpen bij het uitzoeken van een nieuw bed.

Heb je vragen over onze bedden? Neem dan contact met ons op via 085-0869955 of [email protected]. We adviseren je graag!

Nieuws & updates

Recente artikelen