Klantenservice
0
Beddenbriljant - Vrijdag 7 Oktober 2022

Boxspring: voor- en nadelen

Bij de zoektocht naar een nieuw bed is de boxspring een populaire keuze. Het is op dit moment het meest verkochte type bed. Maar waarom is de boxspring nu zo geliefd? En wat zijn de voor- en nadelen van een boxspring? In deze blog bespreken we de belangrijkste voor- en nadelen, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken voor een nieuw bed.

Voordelen van een boxspring

Er zijn verschillende redenen waarom mensen voor een boxspring kiezen. Dat kan te maken hebben met de luxe uitstraling die een boxspring heeft, maar ook met het comfortniveau. We hebben de belangrijkste voordelen van een boxspring hieronder voor je op een rij gezet:

  • Hoger dan een ‘gewoon’ bed: Bedden met een hogere instap zijn over het algemeen comfortabeler dan lage bedden. Een boxspring is vaak hoger dan een gewoon bed (meestal tussen de 50 en 60 cm). Dit maakt in en uit bed stappen extra comfortabel.

  • Te combineren met elk type matras: Doordat een boxspring uit meerdere matraslagen bestaat, is dit type bed te combineren met vrijwel elk type matras. Meestal wordt er als basis gekozen voor een pocketveringmatras, in combinatie met een topper die bij jouw slaapwensen past. Denk bijvoorbeeld aan een koudschuim, traagschuim of latex matras.

  • Goede vering en ventilatie: De boxspring staat bekend om zijn goede vering en ventilatie. Dit komt doordat een boxspring van de binnenkant voor een groot deel uit lucht en vering bestaat.

  • Lange levensduur: Gemiddeld gaat een boxspring zo’n 20 jaar mee. Koop je een nieuwe boxspring, dan kun je daar dus jarenlang mee vooruit.

  • Verkrijgbaar in veel verschillende designs: Ten slotte zijn boxsprings verkrijgbaar in uiteenlopende uitvoeringen en designs. Of je nu van stof of leer houdt, van kleur of neutraal. Boxsprings zijn helemaal naar eigen smaak samen te stellen. Soms kun je zelfs de pootjes van de boxspring aanpassen naar je smaak. 

 

Nadelen van een boxspring

Hoewel er veel redenen zijn om voor een boxspring te kiezen, heeft een boxspring voor sommige mensen ook nadelen:

  • Teveel vering: Eerder las je al dat een boxspring bekend staat om zijn goede vering. Dit komt door de verschillende matraslagen. Zowel de bedbodem als het matras zijn voorzien van vering. Voor sommige mensen is dit teveel van het goede. Zij vinden dit vervelend bij het draaien en keren, of bij het in en uit bed stappen. Door te kiezen voor een boxspring met een relatief hard matras, kun je dit probleem voorkomen.

  • Massief design: Een ander nadeel van een boxspring is dat dit type bed in een kleine slaapkamer massief over kan komen. Goed om te weten is dat er tegenwoordig ook boxsprings zijn met een slankere vormgeving. Deze hebben vaak wat hogere pootjes, waardoor er meer ‘lucht’ in de ruimte blijft.

  • Vlekken en huisstofmijt: Een boxspring met stoffen bekleding is gevoeliger voor huisstofmijt en vlekken dan een houten ledikant. Vind je dat vervelend en wil je toch graag een boxspring? Kies dan voor een boxspring van skai leer. Skai leer is makkelijk schoon te houden en niet gevoelig voor huisstofmijt.

Boxsprings van Beddenbriljant

Ben je er na het lezen van de bovenstaande voor- en nadelen van overtuigd dat een boxspring iets voor jou is? Bekijk het assortiment boxsprings van Beddenbriljant.

Wil je meer informatie over boxsprings? Op onze blog geven we regelmatig antwoord op veelgestelde vragen, zoals:

Heb je vragen of wil je advies bij het uitzoeken van een nieuwe boxspring? Neem dan gerust contact met ons op via 085-0869955 of [email protected].

Nieuws & updates

Recente artikelen