Klantenservice
0
Beddenbriljant - Vrijdag 10 Maart 2023

Verschil boxspring en bed, je leest het hier!

Boxsprings zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Sterker nog, het zijn op dit moment de bestverkochte bedden in Nederland. Niet zo vreemd, een boxspring heeft een luxe uitstraling, ligt comfortabel en is verkrijgbaar in verschillende designs. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen een boxspring en een gewoon bed? Wat zijn de voor- en nadelen en waarom moet je zeker voor een boxspring kiezen? Wij leggen het je uit.

Boxspring

Een boxspring is een bedbodem met springveren. Letterlijk betekent boxspring ‘bak met veren’. Het bed bestaat uit meerdere onderdelen: een gestoffeerde bedbodem met veren, pootjes, een matras en in veel gevallen een topmatras en een hoofdbord.

Vroeger zagen we boxsprings vooral in hotelkamers vanwege de luxe uitstraling, het opmaakgemak en de lange levensduur. Tegenwoordig kiezen ook steeds meer particulieren voor een boxspring.

Lees ook onze blog ‘Wat is een boxspring?’.

Gewoon bed

Een gewoon bed bestaat uit een bedframe (ook wel ledikant genoemd) van staal, kunststof of hout en uit een bedbodem. Op de bedbodem ligt een matras. Daarnaast kan een gewoon bed voorzien worden van een topmatras, een hoofd- en voetenbord en nachtkastjes.

Boxspring versus een gewoon bed

De verschillen tussen een boxspring en een bed

Ben je op zoek naar een nieuw bed en vind je het lastig om een keuze te maken tussen een boxspring en een gewoon bed? De keuze voor een bepaald type bed hangt voor een groot deel af van persoonlijke voorkeuren, maar een boxspring heeft wel een aantal voordelen ten opzichte van een traditioneel bed. Maar wat is nu precies het verschil tussen een bed en een boxspring? Om het één en ander te verduidelijken sommen we hieronder de belangrijkste verschillen op:

Boxspring vs. bed

Kenmerken boxspringKenmerken gewoon bed
Bestaat uit een compleet slaapsysteem.Bestaat uit een bedframe, een bedbodem en een los matras.
Open verenstructuur in de bedbodem. Deze zorgt voor een goede ventilatie.Lattenbodem of spiraalbodem.
Hoge instaphoogte die voor extra gemak zorgt.Een standaard bed heeft een lagere instaphoogte dan een boxspring.
Zachte randen door het ontbreken van een ombouw.Standaard voorzien van een ombouw.
Luxe uitstraling.Uitstraling afhankelijk van de ombouw.
Weinig kans op een krakend bed.Grotere kans op een krakend bed.
Neemt weinig ruimte in.Afmetingen zijn o.a. afhankelijk van de ombouw.
Meer kans op huisstofmijt door de gestoffeerde bedbodem.Eenvoudig schoon te maken.

 

Leestip: in onze blog ‘De voor- en nadelen van een boxspring’ gaan we dieper in op alle voor- en nadelen van een boxspring.

De overeenkomsten tussen een boxspring en een bed

Hoewel er verschillen zijn in de constructie en in de uitstraling, zijn er ook overeenkomsten tussen een boxspring en een bed. Zo heb je bij beide slaapsystemen de keuze uit verschillende soorten matrassen en is er de mogelijkheid om het bed te voorzien van een topmatras. Daarnaast zijn zowel boxsprings als gewone bedden verkrijgbaar in een vlakke uitvoering en in een verstelbare uitvoering.

Boxspring of gewoon bed?

Het belangrijkste verschil tussen een boxspring en een gewoon bed is dus de opbouw. Waar je bij een boxspring geniet van een compleet slaapsysteem, heb je bij een gewoon bed een aparte bedbodem en een apart matras nodig. Bovendien profiteer je bij een boxspring, door de open verenstructuur, van een zeer goede ventilatie. Hecht je daarnaast veel waarde aan een luxe design, dan is een boxspring de juiste keuze voor jou.

Ben je overtuigd van de voordelen van een boxspring en ben je benieuwd naar de boxsprings van Beddenbriljant? Bekijk dan nu ons aanbod in de webshop.

Heb je nog vragen over boxsprings of ben je benieuwd welk bed het meest geschikt is voor jou? Neem dan contact op met onze slaapspecialisten via +31 (0) 85 086 99 55 of [email protected]. We geven je graag alle informatie die je nodig hebt. 

Nieuws & updates

Recente artikelen