Klantenservice
0
Beddenbriljant - Vrijdag 10 Maart 2023

Wat is een pocketveer matras? | Je leest het hier!

Ben je op zoek naar een stevig matras dat goed ventileert? Dan biedt een pocketveer matras uitkomst. Een pocketveer matras, ook wel pocketvering matras genoemd, bestaat uit een kern van metalen springveren.

Deze veren kunnen los van elkaar bewegen. Naast goede ondersteuning en ventilatie, zijn er meer redenen waarom je, uit alle soorten matrassen, voor een pocketveer matras zou willen kiezen. Nieuwsgierig? Beddenbriljant legt uit wat een pocketveer matras precies is, waaruit het is opgebouwd en wat de voor- en nadelen zijn.

Wat is pocketvering?

Een pocketveer matras is voorzien van pocketveren. Maar wat is pocketvering precies? De metalen veren in het matras danken hun naam aan de textielzakjes (pockets), waar ze afzonderlijk van elkaar in verpakt zitten. Deze zakjes zorgen ervoor dat de veren de ruimte krijgen om los van elkaar te bewegen wanneer er druk op wordt uitgeoefend.

De pocketveren vormen dus de ondersteunende laag. Naast een kern van veren, is een pocketveer matras opgebouwd uit een afdeklaag van schuim.  

Hoeveel pocketveren per m2?

Het comfort en de ondersteuning van een pocketvering matras wordt mede bepaald door het aantal veren per m2. Dit aantal bepaalt namelijk hoe goed het matras zich aanpast aan het lichaam.

Er wordt gezegd: hoe meer veren, hoe beter de ondersteuning. Dit is echter, naast de kwaliteit van de pocketveren, afhankelijk van het lichaamsgewicht. Heb je een gewicht tot 85 kg? Dan is een standaard matras met 300 pocketveren een goede keuze. Ben je zwaarder? Kies dan voor een matras met 500 pocketveren.

De zones in een pocketveer matras

Een goed matras biedt ondersteuning aan verschillende delen van het lichaam, ook wel zones genoemd. Een pocketveer matras onderscheidt zich van andere matrassen, doordat het voorzien is van verschillende comfortzones. Deze zones ontstaan door veren van verschillende stevigheid met elkaar te combineren. Zachte zones vind je bij de schouders en heupen, terwijl de veren met de meeste weerstand bij de lendenen zitten. Op deze manier creëert een pocketvering matras de ideale ondersteuning.

Waarom een pocketvering matras kiezen?

Omdat er steeds meer soorten matrassen op de markt komen, krijgen we bij Beddenbriljant vaak de vraag of een pocketvering matras goed of slecht is. Een pocketveer matras is nog steeds één van de bestverkochte matrassen in Nederland. En dat is niet voor niets. Het matras biedt een aantal voordelen. We sommen ze voor je op, zodat je kunt zien waarom een pocketvering matras uniek in zijn soort is.

Voordelen van een pocketveer matras

  • Een pocketveer matras ventileert goed: de ademende pockets zorgen voor een goede ventilatie. Hierdoor heb je minder last van vocht en geurtjes.
  • Een pocketvering matras is voorzien van comfortzones: deze zones zorgen voor een goede drukverdeling bij bijvoorbeeld de schouders en heupen. De zones zorgen tevens voor een optimale ondersteuning van het lichaam.
  • Een pocketvering matras is geschikt voor elk lichaamsgewicht: de matrassen zijn verkrijgbaar met een verschillend aantal pocketveren per vierkante meter. Hierdoor is er altijd een pocketveer matras dat aansluit op jouw lichaamsgewicht.
  • Met een pocketveer matras heb je minder kans op kuilvorming: de metalen springveren zijn minder gevoelig voor ‘materiaalmoeheid’ dan schuimsoorten.

Nadelen van een pocketveer matras

Ondanks de vele voordelen van een pocketveer matras zijn er ook aandachtspunten. Let hierop bij de aanschaf van je nieuwe matras.

  • Een pocketveer matras is een koel matras: heb je het snel koud ’s nachts? Dan past een latex matras of een traagschuim matras misschien beter bij je.
  • Bij pocketvering is er sprake van ruimteverlies: de pocketveren in het matras zijn omlijst door schuimrubber. Deze omlijsting houdt het matras goed bij elkaar, maar zorgt wel voor ruimteverlies.

Pocketvering matras van Beddenbriljant

Ben je op zoek naar meer ondersteuning ’s nachts en ben je ervan overtuigd dat een pocketveer matras hét matras is voor jou? Beddenbriljant heeft een uitgebreid assortiment aan pocketvering matrassen.

Of je nu op zoek bent naar een pocketveer matras met een afdeklaag van traagschuim, latex schuim of koudschuim óf naar een hybride pocketvering matras, wij hebben voor elk lichaam het juiste matras! Alle pocketvering matrassen zijn van een hoge kwaliteit en worden geleverd tegen een betaalbare prijs.

Lees meer over matrassen

Wil je je eerst nog beter verdiepen in pocketvering matrassen voordat je er een aanschaft? Snappen we! Daarom kun je in de blogs ‘Koudschuim of pocketvering matras?’ en ‘Verschil binnenvering en pocketvering matras’ meer lezen over dit type matras.

Uiteraard kun je voor meer informatie ook contact met ons opnemen. Onze specialisten staan je graag te woord via +31 (0) 85 086 99 55 of [email protected].   

Nieuws & updates

Recente artikelen