Klantenservice
0
Beddenbriljant - Woensdag 15 Maart 2023

Welke topper kiezen? | Lees ons advies!

Extra comfort tijdens het slapen en tegelijkertijd de levensduur van je matras verlengen? Het kan met een topper. Een topper wordt ook wel topmatras, topdekmatras, matrastopper of oplegmatras genoemd en wint de laatste jaren aan populariteit. Er zijn dan ook steeds meer verschillende soorten topmatrassen op de markt. Maar wat is nu precies het verschil tussen de diverse matrastoppers en welke topper kun je het beste kiezen? Wij leggen het uit.

Wat is een goed topmatras?

Een topper beschermt niet alleen je matras, maar zorgt ook voor extra ondersteuning en comfort tijdens het slapen. Tenminste, als je een goede topper aanschaft. Maar wat is een goed topmatras?

Op deze vraag is geen eenduidig antwoord te geven. Een goed topmatras sluit namelijk aan op jouw persoonlijke wensen en behoeften. Zo moet je bij de aanschaf rekening houden met factoren als slaaphouding, type basismatras en bed, eventuele lichamelijke klachten en je persoonlijke voorkeur voor hard of zacht.

Wat een goed topmatras is, bepaal je dus zelf. Wel is het verstandig om een topper te kiezen die goed ventileert en zorgt voor een goede vochtregulatie.

Welk topmatras moet ik kiezen?

Toppers kunnen vervaardigd zijn uit verschillende materialen. Zo zijn er koudschuim topmatrassen, traagschuim topmatrassen en latex topmatrassen. Welk topmatras je het beste kunt kiezen hangt af van je persoonlijke wensen en voorkeuren. Hieronder lichten we de verschillende materialen toe, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.  

Koudschuim topmatras

Koudschuim, ook wel High Resilience schuim genoemd, is zeer elastisch. High Resilience betekent namelijk ‘hoge veerkracht’. Een fijne eigenschap voor een matras. Niet voor niets worden steeds meer topmatrassen gemaakt van dit materiaal. De open celstructuur van koudschuim zorgt bovendien voor een goede ventilatie.

Traagschuim topmatras

Het belangrijkste kenmerk van een traagschuim topmatras is de drukverlagende werking. Wanneer het schuim ingedrukt wordt, keert het langzaam terug naar de oude vorm. Daarnaast vormt een topper die gemaakt is van traagschuim zich naar de contouren van het lichaam.

Latex topmatras

De kern van een latex topper bestaat uit latex (rubber). Dit heeft als voordeel dat het topmatras stevig is en tegelijkertijd zeer comfortabel ligt. Het materiaal heeft bovendien een grote rekbaarheid, waardoor het zorgt voor drukvermindering. Een latex topper geeft de ideale ondersteuning.

Latex of traagschuim topper?

Wil je een drukverlagend of drukverdelend topmatras? Dan kom je al gauw uit bij een topmatras van latex of traagschuim. Beide toppers bieden een uiterst hoog comfort. Latex biedt, door de hoge veerkracht, betere ondersteuning dan traagschuim. Daarnaast is latex zeer geschikt voor mensen met allergieën. Schimmels, bacteriën en huisstofmijt kunnen zich niet in rubber nestelen. Het nadeel is wel dat latex een geur kan afgeven.

Zoek je extra ondersteuning en wil je toch een topper van traagschuim? Bijvoorbeeld omdat je een topper zoekt die zich aanpast aan het lichaam? Combineer het topmatras dan met een stevig basismatras of ga voor een topper die is vervaardigd uit traagschuim of koudschuim. 

Koudschuim of latex topper?

Latex en koudschuim hebben allebei rekbare eigenschappen. Daarnaast bieden ze een gelijkmatige ondersteuning van het lichaam. Het grote verschil tussen de twee materialen zit in de celstructuur. Waar koudschuim een open celstructuur heeft, heeft latex een gesloten celstructuur. De celstructuur heeft effect op het ventilerend vermogen van het topmatras. De open celstructuur van een koudschuim topper zorgt voor een betere ventilatie.

Heb je ’s nachts last van overmatig zweten? Verkies dan een koudschuim topmatras boven een topmatras van latex. Heb je het vaak koud? Dan kan een latex topper juist uitkomst bieden. Latex wordt vaak ervaren als een warm materiaal.  

Het juiste topmatras kiezen bij Beddenbriljant

Weet je na het lezen van deze blog nog steeds niet helemaal welke topper je het beste kunt kiezen? Of heb je nog vragen over de verschillende topmatrassen?

Neem gerust contact op met Beddenbriljant via +(0) 85 086 99 55 of [email protected]. Onze adviseurs staan je graag te woord.

Wil je meer lezen over topmatrassen? Lees dan ook onze andere blogs:

  • Wat is een topper?
  • Hoelang gaat een topper mee?
  • Beste topmatrassen van 2023
  • Help, mijn topper verschuift.

Nieuws & updates

Recente artikelen