Klantenservice
0
Beddenbriljant - Dinsdag 7 Februari 2023

Beste hoofdkussen, op basis van klachten en slaaphouding

Slapen op een goed hoofdkussen heeft veel invloed op je nachtrust. Het zorgt voor comfort en het voorkomt rug- en nekklachten. Het kiezen van het juiste hoofdkussen is daarom ontzettend belangrijk. Maar wat is het beste hoofdkussen? Dit verschilt uiteraard per persoon.

In dit artikel vertellen we je meer over de verschillende soorten hoofdkussens en helpen we je met het vinden van het beste hoofdkussen voor jou!

Wat is een goed hoofdkussen?

De vraag: ‘Wat is een goed hoofdkussen’ is niet met een simpel antwoord te beantwoorden. Wat een goed hoofdkussen is verschilt per persoon. Een kussen dat voor de één heerlijk ligt, is voor de ander misschien helemaal niet geschikt.

Dit heeft o.a. te maken met je slaaphouding, postuur en of je het snel warm hebt of niet. Heb je last van allergieën? Dan is het verstandig om ook daar rekening mee te houden bij het uitzoeken van een nieuw slaapkussen.

Soorten hoofdkussens

Hoofdkussens zijn er met verschillende vullingen. Elke vulling heeft zijn voor- en nadelen. Welk hoofdkussen het beste is voor jou, hangt af van je behoeften. Hieronder bespreken we de verschillende materialen en wat de voor- en nadelen zijn. 

Dons en veren

Een dons- of verenkussen is gevuld met natuurlijk materiaal. Het voordeel hiervan is dat het kussen goed ventileert en zacht en licht aanvoelt. In de winter voelt het niet te koel aan en in de zomer niet te warm. Een nadeel van dons- en verenkussens is dat ze slechts tot 30 graden wasbaar zijn. Hierdoor zijn ze wat minder geschikt voor mensen met allergieën.

Polyester

Een polyester hoofdkussen is zacht, wasbaar tot 60 graden en anti-allergisch. Daarnaast is een polyester hoofdkussen vaak betaalbaar. Het nadeel van polyester is dat het minder vochtregulerend is dan een dons- of verenkussen.

Koud-, traag- of latexschuim

Koud- traag of latexschuim kussens zijn ideaal voor mensen die goede ondersteuning nodig hebben. Het kussen heeft een stijve vorm die zich naar het lichaam vormt. Houd er wel rekening mee dat een schuimkussen minder vochtregulerend is en dat de vulling niet wasbaar is.

Hoofdkussens op bed

Beste kussen per slaaphouding

We hebben allemaal een favoriete slaaphouding. Dit is de slaaphouding waarin je het liefst slaapt. Ben je benieuwd wat het beste hoofdkussen voor jouw slaaphouding is? Hieronder lees je wat het beste kussen is voor elke type slaper.

Beste hoofdkussen voor zijslapers

Slaap je het liefst op je zij, dan is het belangrijk dat je hoofdkussen je op de juiste plekken ondersteunt. De ideale situatie is als het kussen het hoofd en de nek zo ondersteunt, dat de ruggengraat recht blijft.

Een stevig kussen met voldoende vulling is voor de meeste zijslapers het beste hoofdkussen. Hiermee voorkom je dat het hoofd te ver wegzakt in het kussen en dat je daardoor last krijgt van je nek. Het Swiss Boxkussen uit ons assortiment is een goede optie voor zijslapers.

Beste hoofdkussen voor rugslapers

Voor rugslapers is het belangrijk dat de holte in de nek goed opgevuld wordt door het kussen en dat je daarbij zo ontspannen mogelijk ligt. Een middelhoog kussen met een gemiddelde stevigheid is vaak het beste kussen voor een rugslaper. Hierbij is het wel goed om rekening te houden met je postuur. Hoe groter de holte in je nek, hoe hoger het hoofdkussen mag zijn. Het Swiss Classic kussen uit ons assortiment is geschikt voor vrijwel iedere rugslaper.  

Beste hoofdkussen voor buikslapers

Voor buikslapers is het belangrijk dat een kussen niet te hoog is. Hierdoor kun je last krijgen van je nek. Het beste hoofdkussens voor buikslapers is dan ook een relatief plat kussen. Kies bijvoorbeeld voor dit kussen van 100% kapok. Doordat de vulling navulbaar is, kun je zelf de dikte van het kussen bepalen.

Beste hoofdkussen bij klachten of allergieën

Heb je lichamelijke klachten of allergieën, dan zijn er nog een aantal extra zaken om rekening mee te houden. Het beste slaapkussen voor jou moet namelijk nog aan een aantal andere eisen voldoen:

Beste hoofdkussen bij nekklachten

Heb je nekklachten, dan moet een hoofdkussen vooral goede ondersteuning bieden. Meestal is het beste hoofdkusten voor nekklachten vormvast. Dat betekent dat het een wat stijvere vorm heeft en zich aanpast aan je lichaam. Een kussen van koudschuim, traagschuim of latex is in dit geval vaak de beste optie. 

Beste hoofdkussen bij allergieën

Bij allergieën (zoals huisstofmijt) is het vooral belangrijk dat je rekening houdt met het materiaal van het kussen. Kussens met veren en dons zijn hier niet altijd geschikt voor. Synthetische kussens (van polyester, koudschuim, traagschuim of latex) zijn wel anti-allergisch. Daarnaast is het aan te raden om een antiallergische kussensloop om het kussen te doen. 

De beste hoofdkussens vind je bij Beddenbriljant

Na het lezen van dit artikel weet je welke soorten hoofdkussens er zijn en waar je op moet letten bij het uitkiezen van een slaapkussen. Vind je het lastig om een keuze te maken of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op. Je kunt ons bereiken op 085-0869955 of via [email protected].

Nieuws & updates

Recente artikelen