Klantenservice
0
Beddenbriljant - Maandag 15 Mei 2023

Slaapkamer inrichten, bekijk onze 5 tips!

Je slaapkamer hoort één van de fijnste plekken in huis te zijn. Je moet er kunnen ontspannen, met je ogen dicht óf met een goed boek of leuke serie. Voelt jouw slaapkamer niet als de meest rustgevende ruimte in huis? In dit artikel geven we je 5 tips waarmee jij je slaapkamer (opnieuw) kunt inrichten en omtoveren tot de plek van je dromen. Of doe inspiratie op voor de inrichting van je slaapkamer aan de hand van de foto’s.

5 tips voor de inrichting van je slaapkamer

Is het tijd voor een frisse wind door je slaapkamer, maar ontbreekt het je aan inspiratie voor de inrichting? Geen zorgen. Met onderstaande tips creëer jij in no-time een rustgevend plekje.   

Tip 1. Kies een thema

Geen plek in huis is zo persoonlijk als je slaapkamer. Volg daarom nooit klakkeloos de trends, maar ga altijd voor een inrichting die aansluit bij jouw stijl. Kies een thema dat je aanspreekt. Denk hierbij niet alleen aan meubels en gordijnen, maar ook aan details zoals dekbedovertrekken en bedspreien.

Slaapkamer inrichten - kies een thema

Houd je bijvoorbeeld van Hotel Chic? Een velvet dekbedovertrek past hier perfect bij. Is Scandinavisch meer jouw ding? Stijl je bed dan af met een sprei in een lichte kleur. Wanneer je jouw thema tot in detail uitvoert, creëer je eenheid en rust.

Tip 2. Gebruik de juiste kleuren

Loop je weleens een kamer binnen waar de sfeer meteen goed voelt? Dikke kans dat er gebruik is gemaakt van de juiste kleuren. Kleur is namelijk bepalend voor de sfeer. Houd de basis van je slaapkamer neutraal, voor een rustgevende look & feel.

Slaapkamer inrichten - Kleur gebruik

Houd je van veel kleur? Experimenteer dan met kleurrijke accessoires zoals kandelaars, vloerkleden en kussenslopen. Kleuren die rustgevend zijn en daardoor perfect voor de slaapkamer zijn, zijn (licht)blauw, groen en bruin.

Tip 3. Opgeruimd staat netjes

Boxspring met opbergruimte

Telefoonladers, wasgoed, rondslingerende boeken of papierwerk. Ze kunnen je allemaal een onrustig gevoel bezorgen. Iets dat je in een slaapkamer wilt vermijden. Zorg daarom dat je voldoende plek hebt om ‘rommel’ op te bergen. Houd je niet van kasten of heb je weinig ruimte? In een boxspring met opbergruimte kun je voldoende spullen kwijt.  

Tip 4. Neem je bed onder de loep

Een slaapkamer is hoofdzakelijk bedoeld om te slapen. Het bed is dus het belangrijkste onderdeel van de kamer. Voelt je bed niet meer goed, bijvoorbeeld omdat het te klein is of omdat het matras aan vervanging toe is? Investeer dan in een bed dat aansluit op jouw slaapbehoefte.

Slaapkamer inrichten - beddengoed

Wanneer je geen budget hebt voor een compleet nieuw bed, kun je jouw huidige bed onder de loep nemen. Vervang oud beddengoed voor nieuw beddengoed, zoals een dekbed of een hoeslaken. Wedden dat je comfortabeler ligt?

Tip 5. Zorg voor een goed afgewerkte slaapkamer   

Hoeveel tijd je ook besteed aan de inrichting, je slaapkamer zal nooit comfortabel voelen als de afwerking niet goed is. Niets is zo funest voor je rust als loszittende plintjes, gaatjes in muren of een deur die niet goed ingehangen is. Zorg dus dat de basis goed is door je kamer netjes af te werken: vervang kapotte onderdelen en gebruik een likje verf waar dat nodig is.

Tips voor het inrichten van een grote slaapkamer

Grote slaapkamer inrichten

Veel mensen dromen van een grote slaapkamer. Toch kan het een behoorlijke uitdaging zijn om in een grote ruimte een knusse sfeer te creëren. Gebruik, om een kille uitstraling te voorkomen, onderstaande tips bij het inrichten van een grote slaapkamer:

  • Kies voor een paar grote objecten in plaats van meerdere kleine meubels.
  • Investeer in een goede boxspring met een mooi hoofdbord. Laat deze het middelpunt van de kamer zijn.
  • Een plafondhoge garderobekast geeft een rustige look & feel.
  • Maak een sfeervol leeshoekje.

Tip: lees voor meer tips onze blog: Grote slaapkamer inrichten.

Tips voor het inrichten van een kleine slaapkamer

Vind je het frustrerend dat jouw slaapkamer niet zo groot is? Hoeft niet. Ook bij de inrichting van een kleine slaapkamer zijn er genoeg mogelijkheden. Met een beetje creativiteit kun je jouw kamer zelfs optisch vergroten. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van lichte kleuren. Lichte kleuren doen je slaapkamer groter lijken.  

Kleine slaapkamer inrichten

Daarnaast is het van belang dat je zorgt voor voldoende opbergruimte. In een kleine slaapkamer is namelijk geen plek voor rommel, zoals rondslingerende tijdschriften of overbodige kleding. Denk ook hier weer aan een boxspring met opbergruimte of ga voor een mooie hoogslaper, zodat je extra plek creëert.  

Slaapkamer met onhandige hoeken inrichten

Een nis middenin de slaapkamer of een slaapkamer met schuine wanden. Ze geven misschien een speels effect, maar fijn zijn die onhandige hoeken niet. Door je bed onder een schuine wand te zetten, verlies je geen ruimte in je slaapkamer. Laat bovendien geen hoekje onbenut. Plaats er een mooie stoel, kamerplant of boekenrek en je creëert direct een gezellige sfeer.

Tips en ideeën voor slaapkamer decoratie

Zoals je misschien al uit onze tips kunt opmaken is decoratie - naast goede basics zoals een bed en garderobekast - de sleutel tot een comfortabele slaapkamer. De belangrijkste tip voor slaapkamerdecoratie? Maak het persoonlijk. Persoonlijke items creëren een gevoel van ‘thuiskomen’. Ga dus niet voor dat standaard schilderij boven je bed, maar kies voor een wandplank met je favoriete boeken, foto’s of souvenirs. 

Meer ideeën voor de inrichting van je slaapkamer?

Kun je geen genoeg krijgen van onze interieurtips of ben je op zoek naar meer slaapkamerideeën? Lees dan ook onze andere blogs: Jongenskamer inrichten en Meisjeskamer inrichten.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op via [email protected] of +31 (0)85 086 99 55.

Nieuws & updates

Recente artikelen