Klantenservice
0
Beddenbriljant - Donderdag 2 Februari 2023

Wat is een molton?

Misschien heb je wel eens van de term ‘molton’ gehoord. Het is een belangrijk onderdeel van het beddengoed, dat helaas vaak vergeten wordt. Dat is jammer. Want een molton kan de kwaliteit van je slaap aanzienlijk verbeteren. Maar wat is een molton hoeslaken nu precies?

Hier is veel onduidelijkheid over. Veel mensen denken dat een molton een specifiek product of stof is. Dit is niet zo. Molton is een techniek: moltonneren. Dit betekent dat de stof (bijvoorbeeld katoen of polyester) geruwd is. Dit heeft verschillende voordelen.

In deze blog geven we je antwoord op de vraag ‘Wat is molton?’ en vertellen we je meer over de voordelen van een molton hoeslaken.

Verschil molton en hoeslaken

Er zijn verschillende producten die je kunt moltonneren. Vaak wordt molton toegepast op hoeslakens. Dit gebeurt omdat het moltonneren van een hoeslaken functioneel is. Een molton hoeslaken zorgt er o.a. voor dat het vocht dat je gedurende de nacht verliest, wordt opgenomen – en dus niet in je matras terecht komt. Daar vertellen we je later in dit artikel meer over. 

Om de vraag: ‘wat is het verschil tussen molton en een hoeslaken?’ te beantwoorden: in principe is er geen verschil tussen molton en een hoeslaken. Wel bestaat er een verschil tussen een regulier hoeslaken en een molton hoeslaken. Een molton hoeslaken is gemoltonneerd, en een regulier hoeslaken niet.

De voordelen van molton

Maar wat doet een molton hoeslaken dan precies voor mijn nachtrust, vraag je je misschien af. Hieronder vind je de voordelen van molton:

  • Vochtopnemend: Allereerst neemt een molton vocht op. Je kunt de functie van een molton een beetje vergelijken met een handdoek of washand. Door de ruwe structuur van de stof nemen deze stoffen veel vocht op. En dat is fijn, want gedurende de nacht verlies je veel vocht (de gemiddelde mens een halve liter!). Dat is best veel als je daar over nadenkt. Heb je geen molton hoeslaken onder je ‘gewone’ hoeslaken, dan trekt dit vocht in je matras. Niet zo’n fris idee, toch.

  • Je matras gaat langer mee: Doordat de molton vocht opneemt, bescherm je je matras. Hierdoor gaat je matras langer mee.

  • Hygiënisch: Een molton zorgt voor een hygiënisch bed. Het voorkomt dat vervelende geurtjes en bacteriën in je matras terechtkomen. De molton neemt het vocht op, waarna je de molton vervolgens uitwast. Het beste doe je dit eens in de twee weken op 40 tot 60 graden. Hoe hoger je wast, hoe meer bacteriën je doodt. Hiermee verklein je ook de kans op huisstofmijt. 

 

Hoeslakens en molton hoeslakens kopen?

Eigenlijk is een molton voor iedereen een fijne aanvulling op het beddengoed. Het houdt je bed hygiënisch en het zorgt ervoor dat er geen zweet, vervelende geurtjes en bacteriën in je matras terechtkomen. Zweet je ’s nachts veel? Dan is het zeker aan te raden om een molton aan te schaffen.

Op de pagina molton hoeslakens vind je een overzicht van alle moltons uit ons assortiment. Je hebt de keuze uit verschillende uitvoeringen, stoffen en maten. Heb je ook nog een regulier hoeslaken nodig voor over de molton? Bekijk hier al onze hoeslakens.

Gevonden wat je nodig hebt? Plaats je bestelling via de shop, en wij bezorgen deze zo snel mogelijk bij je thuis. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op via 085-0869955 of [email protected] . We adviseren je graag!

Nieuws & updates

Recente artikelen