Klantenservice
0
Beddenbriljant - Vrijdag 2 September 2022

Hoe vaak bed verschonen? 

’s Avonds in bed stappen met fris gewassen beddengoed is een heerlijk gevoel. Maar hoe vaak moet je je bed verschonen? Is 1 keer per 2 weken je bed verschonen voldoende, of is het vaker nodig? In deze blog vertellen we je wat de beste frequentie is voor het verschonen van je bed en waarom dit zo belangrijk is.

Waarom je beddengoed verschonen?

Terwijl je slaapt heb je het misschien niet altijd door, maar gedurende de nacht verlies je jaarlijks tot wel 1.000 liter aan zweet, bacteriën, speeksel en huidschilfers. Dit komt allemaal in je beddengoed terecht. Het is dus belangrijk om je dekbedovertrek, kussens en hoeslakens regelmatig te verschonen. Het liefst 1 keer in de week, maar minstens eens in de 2 weken.

Hoe vaak je je beddengoed moet verschonen verschilt ook per seizoen. In de zomer is dit nog belangrijker dan in de winter. Gedurende de zomermaanden zweet je namelijk meer en komt er dus meer vocht in de lakens terecht. 

Vraag je je af op hoeveel graden je je beddengoed moet wassen om het goed schoon te krijgen? Om al het zweet en alle bacteriën eruit te krijgen doe je dit het beste op een hoge temperatuur: 60 graden of hoger.

Daarnaast raden we ook aan om regelmatig je matras om te draaien en je dekbed af en toe buiten te laten luchten. Hiermee zorg je ervoor dat je bed niet muf wordt en hierdoor ligt je matras ook lekkerder.

Hoe vaak verschonen Nederlanders hun bed?

Het is grappig om te zien hoe verschillend mensen zijn in het verschonen van hun beddengoed. De ene Nederlander verschoont zijn bed wekelijks, terwijl de ander slechts 1 keer per maand zijn bed verschoont (of zelfs minder vaak!). Gelukkig wast het grootste deel van de Nederlanders (45%) zijn beddengoed meerdere keren per maand. En 34% verschoont het beddengoed zelfs wekelijks (bron: NRC).

Hoe vaak het bed verschonen van je baby of kind?

Heb je kinderen en vraag je je af hoe vaak je het bed van je kind moet verschonen? In principe geldt hiervoor dezelfde richtlijn als voor volwassenen: 1 keer per week, maar in ieder geval eens in de 2 weken. Is je kind ziek of snotterig, verschoon het beddengoed dan iets vaker.

Hoe vaak moet je het bed van een baby verschonen? Hiervoor geldt hetzelfde advies: was de lakens van je baby bij voorkeur 1 keer per week op 60 graden.

Beddengoed van Beddenbriljant

Je wilt natuurlijk voorkomen dat je dekbedovertrek en hoeslaken er binnen een paar wasbeurten verwassen uit ziet. Het beste kies je daarom voor duurzaam beddengoed van stoffen die lang mee gaan. Denk bijvoorbeeld aan een wat dikkere katoenstof, of katoen satijn. Ook flanel is een sterke, duurzame stof die fijn aanvoelt op de huid. In de winter houdt het je lekker warm, terwijl het in de zomer zorgt voor verkoeling.

Wil je een nieuwe set beddengoed aanschaffen van goede kwaliteit? Bekijk onze beddengoed collectie en bestel je beddengoed online!

Nieuws & updates

Recente artikelen