Klantenservice
0
Vrijdag 17 Mei 2024

Hoe is een boxspring opgebouwd?

Een boxspring is een stijlvol type bed dat is opgebouwd uit meerdere onderdelen. De onderdelen zorgen voor een stevige en comfortabele slaapplek waar je heerlijk tot rust kunt komen. Wij vertellen je graag meer over de opbouw van een boxspring zodat jij goed kunt afwegen of een boxspring de juiste keuze voor jou is.

Het belangrijkste onderdeel: de box

De basis van een boxspring bestaat uit een stevige beklede box waarin veren zitten die dienen als fundering voor de boxspring. Een boxspring wordt gemaakt van een stevig materiaal zoals hout of metaal en is bekleed met stof of leer, wat zorgt voor een stijlvolle look. Voor de vering in de boxspring zijn er twee opties, namelijk bonellvering en pocketvering. Bonellvering is een type vering die bestaat uit een lange spiraaldraad die als een zig-zag patroon door de box loopt en met elkaar verbonden is. Bonellvering is niet heel soepel, maar het biedt wel meer ondersteuning als er meer gewicht op de boxspring ligt. De meeste boxsprings hebben pocketvering, bij dit type vering zijn de veren individueel verpakt in aparte zakjes. Deze samenstelling zorgt voor een betere ondersteuning voor het hele lichaam en zorgt ervoor dat je bewegingen minder goed voelt.

Een stevige bedbodem

Bovenop de box ligt de bedbodem. Dit middelste onderdeel van de boxspring zorgt voor extra ondersteuning en biedt extra ventilatie voor het matras. Bij de bedbodem is het mogelijk om een elektrisch verstelbare optie toe te voegen, hierdoor kun je de hoek van het bed aanpassen naar een niveau dat voor jou comfortabel is. 

Een comfortabel matras en een zachte topper

Een van de belangrijkste onderdelen van het bed is het matras, dit is immers het onderdeel waar je echt op ligt en het meeste slaapcomfort biedt. Bij matrassen zijn er veel verschillende opties qua vulling (zoals latex, pocketvering en koudschuim) en hardheid. Het is belangrijk om een matras te kiezen dat goed past bij je gewicht, slaaphouding en overige persoonlijke voorkeuren. Voor extra comfort kun je ervoor kiezen om een topper toe te voegen aan de boxspring. Een topper functioneert als een extra laag op het matras en geeft extra comfort. Toppers worden gemaakt van verschillende materialen zoals koudschuim of traagschuim en bieden extra comfort voor mensen met rug- of nekklachten.

Het hoofd- en voetbord

De basis van de boxspring is nu compleet, om het bed mooi te laten ogen in de slaapkamer kun je ervoor kiezen om een hoofdbord toe te voegen. Een mooi hoofdbord maakt het bed esthetisch af en het biedt extra comfort tijdens het lezen of televisie kijken. Optioneel is het ook mogelijk om een voetbord toe te voegen, dit zorgt voor een complete look voor in de slaapkamer.

Welke optionele extra’s zijn er mogelijk bij boxsprings?

Het fijne aan boxsprings is dat de mogelijkheden eindeloos zijn en je een boxspring volledig naar wens kunt aanpassen. Heb je last van allergieën? Dan kun je de boxspring samenstellen met allergievriendelijke materialen. Wil je wel een TV in de slaapkamer maar wil je niet dat deze prominent in de ruimte aanwezig is? Een TV-lift in de boxspring is de perfecte oplossing! Bij Beddenbriljant zijn er wel 1000 verschillende combinaties mogelijk qua opties, stoffering, afmeting en meer binnen het boxspring assortiment. Wij staan klaar om jou te helpen bij het samenstellen van de perfecte boxspring!

Nieuws & updates

Recente artikelen