Klantenservice
0
Beddenbriljant - Donderdag 29 September 2022

Afmetingen bedden, twijfelaar, kingsize en meer!

Ga je een nieuw bed kopen? Dan is het niet alleen belangrijk dat hij mooi in de stijl van je slaapkamer past, maar ook dat de afmeting van het bed klopt. Misschien ga je verhuizen of samenwonen en heb je behoefte aan een groter bed dan voorheen. Of je gaat op kamers, en je vraagt je af wat voor formaat bed er in je studentenkamer past.

In deze blog vertellen we je over de verschillende afmetingen van bedden. Goed om te weten: de bed afmetingen die we hieronder benoemen, komen overeen met de afmetingen van de boxsprings die we in onze webshop verkopen.

Afmetingen eenpersoonsbed

Voor een eenpersoonsbed is 80 x 200 cm de meest verkochte maat. Uiteraard voor eenpersoonsbedden, maar deze maat wordt ook vaak gebruikt om een tweepersoons boxspring te vormen. Je hebt dan twee losse bedden van 80 x 200 cm, die met elkaar ‘verbonden’ worden door een topper. Hieronder vind je een overzicht van alle eenpersoonsbed afmetingen:

 

Afmetingen tweepersoonsbed

Voor tweepersoonsbedden zijn er twee verschillende standaard afmetingen. Deze worden aangeduid met kingsize of queensize. De kingsize is 20 cm breder dan de queensize:

Welke afmeting voor een 2 persoons bed het meest geschikt is, hangt af van jouw persoonlijke situatie. Heb je veel ruimte in je slaapkamer en vind je het fijn om lekker ruim te liggen in bed? Dan is een kingsize bed een goede keus. Heb je maar weinig ruimte, maar wil je toch een tweepersoonsbed? Kies dan voor de queensize variant. 

Afmetingen twijfelaar bed

Daarnaast is er nog de twijfelaar: dit is een bed dat tussen een eenpersoonsbed en tweepersoonsbed in zit. De standaard afmeting van een twijfelaar is 120 x 200 cm. Maar er zijn ook twijfelaars met een afmeting van 140 x 200 cm.

Het fijne aan een twijfelaar is dat deze geschikt is voor een studentenkamer. Hij neemt niet al te veel ruimte in, maar je ligt toch een stuk ruimer dan in een eenpersoonsbed. 

Afmetingen kinderbed

Tot slot zijn er ook nog kinderbedden. De standaard afmeting van een kinderbed is 70 x 150 cm, maar er zijn ook kleinere kinderbedden van 70 x 140 cm. Soms worden deze aangeduid als babybed. Over het algemeen is een kinderbed geschikt tot een leeftijd van 7 jaar. Na die leeftijd zijn kinderen vaak te groot voor een kinderbed. Vanaf dan is een volwassen eenpersoonsbed een betere keuze. 

Het juiste matras en beddengoed kiezen

Zodra je weet welke bed afmeting je nodig hebt, is het belangrijk om de juiste maat matras en beddengoed te kiezen. Op de pagina’s dekbedden maten en afmetingen matras lees je hier meer over.

Kies je voor een tweepersoonsbed van 180 cm breed? Dan kun je overwegen om twee losse matrassen te gebruiken, of één groot matras van 180 cm. Het voordeel van twee losse matrassen is dat je het matras kunt aanpassen op ieders behoeften. Dit is vooral fijn als jij en je partner andere wensen hebben voor een matras.

De juiste afmeting boxsping kiezen bij Beddenbriljant

Vind je het lastig om te bepalen welke afmeting boxspring bij jouw situatie past? Bel ons dan gerust voor advies. Wij zijn bereikbaar op 085 0869955 of via [email protected]. We helpen je graag met het uitkiezen van het ideale bed!

Nieuws & updates

Recente artikelen