Klantenservice
0
Woensdag 19 Juni 2024

Welke maat boxspring heb ik nodig? Kies het juiste formaat!

Wanneer je een nieuwe boxspring wilt aanschaffen is een van de eerste vragen vaak welke maat boxspring het meest geschikt is voor jouw slaapkamer. Bij Beddenbriljant bieden wij boxsprings in meer dan 20 verschillende maten van 80x200 cm tot 200x220 cm, hierdoor is er altijd wel een boxspring te vinden die in jouw slaapkamer zal passen. Wij hebben op een rijtje gezet met welke zaken je rekening moet houden bij het kiezen van de juiste maat voor jouw boxspring!

De lichaamslengte van de gebruikers

Een van de belangrijkste zaken om rekening mee te houden bij het bepalen van de maat van de boxspring is de lengte van boxspring. De standaard modellen boxsprings hebben een lengte van 200 cm. Wanneer je langer bent dan 190 cm is het echter aan te raden om te kiezen voor een bed met een lengte van 210 of 220 cm. Dit zorgt namelijk voor meer slaapcomfort. Qua breedte is voor een eenpersoonsbed een breedte van 80 cm of 90 cm vaak voldoende. Bij tweepersoonsbedden is een breedte vanaf 140 cm aan te raden. Voor meer comfort is een breedte vanaf 160 cm fijner, zo kunnen jij en je partner zeker comfortabel slapen.

Grootte van slaapkamer

Natuurlijk is het ook belangrijk dat er voldoende ruimte is in de slaapkamer voor het plaatsen van de boxspring. Wanneer de ruimte nog leeg is kun je met tape goed uitmeten waar de boxspring komt te staan en hoeveel ruimte deze zal innemen. Houdt bij plaatsen van de boxspring rekening met de andere meubels die je wilt plaatsen en zorg ervoor dat er genoeg loopruimte is in de kamer.

Slaapgewoontes -en voorkeuren

De slaapgewoontes van jezelf en je partner zijn ook belangrijke factoren om in acht te nemen bij het kiezen van het juiste formaat boxspring. Wanneer jullie allebei veel bewegen tijdens het slapen dan is een kingsize boxspring van 180x200 cm wellicht een goede optie. Zo kunnen jullie allebei genieten van een heerlijke nachtrust. Voor een stijlvolle uitstraling in de slaapkamer is het ook belangrijk om te kiezen voor boxspring die qua formaat matcht met de grootte van je matras en het beddengoed. Het juiste formaat beddengoed zorgt bovendien ook voor meer slaapcomfort voor jou en je partner.

Let ook op de hoogte van de boxspring!

Niet alleen de breedte en de lengte van de boxspring zijn belangrijk bij het kiezen van een nieuw bed, de hoogte is zeker ook een belangrijk aspect om rekening mee te houden. Boxsprings hebben meestal een hoogte tussen de 55 en 60 cm. Wanneer je heel lang bent of last hebt van je rug, dan zorgt een hogere boxspring wellicht voor meer comfort!

Welke maat boxspring je ook nodig hebt, in het uitgebreide assortiment van Beddenbriljant kun je zeker een boxspring vinden die volledig aansluit bij jouw wensen. Wij helpen je graag bij het samenstellen van de boxspring van jouw dromen!

Nieuws & updates

Recente artikelen